top of page

#versimpelen

#open

#levensgenieter

#facilitator

#werkingbrein

#lean green belt

#vertragenomteversnellen

#reislustig

Over mij

#intuïtief coach

"I am many things"

#productiviteitshacks

#balansherstellen

#visie

#coach

#actie

#contact

#connectie

#nieuwsgierig

#luisteren

#nlp master

#moeder

#kleine stappen

#bedrijfskundige (master)

#verbinden

#rust

Foto Esther van Dijk

Mijn naam is Esther van Dijk

In 2017 ben ik ESTENTIE gestart. Gemotiveerd door: hoe zou het zijn om vanuit mijzelf aan de slag te gaan bij verschillende organisaties? Maar ook door: hoe komt het dat mensen in organisaties het zichzelf soms zo lastig kunnen maken en wat kan ik daarin doen om te helpen? 

In de loop van de jaren heb ik kennis, modellen, vaardigheden en ervaring opgedaan. Deze maken dat ik met verschillende brillen naar een uitdaging kan kijken én er mee aan de slag kan gaan.

 

Van Lean Green Belt tot een NLP Master. Van Systemisch en Intuïtief Coachen tot Bedrijfskunde. Van het modelleren van processen naar het faciliteren van groepssessies. En zo verder. 

Met mij haal je dan ook niet een specifieke methode naar binnen, maar iemand die jullie vooruit helpt door vanuit meerdere invalshoeken te belichten.  Met een strategisch advies op maat gemaakt voor jouw situatie. 

Ik heb uiteraard wel bepaalde passies, stokpaardjes en beproefde methoden verzameld die in de meeste van mijn opdrachten wel naar voren komen. Deze lees je hieronder in 'mijn werkwijze'

foto van Esther van Dijk achter laptop

"Ik wil mensen helpen met slimmer werken, dynamischer leiderschap en betere samenwerkingen". Esther van Dijk

MIJN WERKWIJZE

Mijn manier van werken is altijd een mix van onderstaande componenten. 

KLEINE STAPPEN

De kracht van kleine stappen wordt tegenwoordig vaak onderschat. Het moet snel en we willen de voortgang goed kunnen zien. Ik laat je graag zien hoe kleine stappen als een katalysator werken om juist sneller groot én bestendig resultaat te halen.

klok die achteruit gaat - symbool voor vertragen

VERTRAGEN

Ik geloof in de kracht van vertragen om te kunnen versnellen. Soms is het beter even de tijd nemen om iets goed te doordenken. Als de basis goed staat, kun je daarna snel én effectief doorpakken.

WORKING OUT LOUD

Deze gaat van nature mooi samen met kleine stappen en experimenteren. Working out loud betekent dat je al laat zien waar je mee bezig bent als dat nog in concept is of zelfs als je je idee nog aan het vormen bent. Spannend en heel effectief tegelijk. Je neemt hierdoor veel meer mensen mee in je verhaal én nodigt andere mensen uit hun kennis te delen.

LUISTEREN

Te begrijpen wat er bij jullie speelt begint voor mij met luisteren. Écht luisteren.

Naar wat jij zegt, naar wat in je organisatie wordt gezegd en ook naar wat er niet gezegd wordt. 

HERSENEN

De werking van onze hersenen is zo interessant! Ze hebben de kracht om snelheid en flow te creëren én ze hebben de lastige neiging om ineens te blokkeren.  Het is een passie van mij om te kijken hoe ik jullie hersenen zo goed mogelijk mee krijg in een verandering of project. 

route van idee naar resultaat

VAN IDEE NAAR RESULTAAT

In mijn gestructureerde aanpak maak ik de route van idee naar resultaat zichtbaar. Dit draagt bij aan de communicatie en motivatie. 

EXPERIMENTEREN

Ik houd van een goed doordacht concept én ik geloof in het idee snel uitvoeren (al is het in het klein). Alleen dan kun je zien en voelen of je op de goede weg zit en wat er nog nodig is

VISUALISEREN

Tekenen is een krachtige tool om een idee of concept verder uit te werken en met elkaar te bespreken. Je kunt iets  alleen maar tekenen als je het goed begrijpt. Daarnaast ondersteunt het tekenen een heldere communicatie. Ik zet (zakelijk) tekenen dan ook graag in tijdens de uitvoering van opdrachten.​​

puzzelstukjes worden bij elkaar gelegd - het geheel overzien

HET GEHEEL

Tijdens een opdracht ben ik vaak bezig met één van de vele puzzelstukjes waar de organisatie uit bestaat. Ik bewaak hierbij de verbindingen met de andere puzzelstukjes zodat een logisch en passend onderdeel van het geheel blijft.

Stilte - sfeerplaatje

"When you talk you are only  repeating what you already know. But if you listen you may learn something new." - Dalai Lama

bottom of page