top of page

Diensten

De manieren waarop ik jou help de kleine stappen naar groot resultaat te zetten.

Sessie procesbegeleiding
markeringsstreep

PROCES- OF PROJECTBEGELEIDING

Worstel je met een complex (team)vraagstuk? Wil je dit vraagstuk samen met je team uitwerken en vertalen naar een concreet actieplan? Laat mij jullie dan begeleiden!  Dit kan in de rol van mij als project(bege)leider waarbij ik het project van A tot Z begeleid. Of als procesbegeleider waarin ik in gesprekken en/of sessies jou en je team begeleid in het uitpluizen van het vraagstuk. Om te komen tot de kern. En tot concrete acties: stappen die jullie gaan zetten om goed uit het vraagstuk te komen.

Wil je geen volledige projectbegeleiding, maar een project goed op de rails hebben? Kies dan voor de project(door)starter: klik hier.

markeringsstreep

VISIECOACHING

Je bent een directeur met een mooie visie voor je organisatie. De uitdaging waar je voor staat is: hoe vertaal ik deze visie naar de rest van de organisatie? Je wilt dit doen op een manier waarmee het verhaal en de bedoeling achter de visie duidelijk over komt op alle medewerkers én hen motiveert. En je wilt verder gaan dan dat: je wilt dat het ook duidelijk is voor iedereen wat hun individuele bijdrage is aan de visie en hoe zij samen kunnen werken aan het bepalen ervan. Op welke manier geeft de visie richting én wat zijn dan de concreet te nemen acties  op een dagelijkse basis? Hier kom ik in beeld! Ik daag je visie uit en vraag door om de bedoeling boven tafel te krijgen. Vervolgens ga ik met jou en je managementteam aan de slag om deze te vertalen en uit te kristalliseren in een concreet actieplan. Je weet dan waar je naar toe wilt én hoe je daar komt!  Deze dienst leent zich ook goed voor leidinggevenden en hun teams voor een vertaling richting een jaarplan.

sessie visiecoaching
Proces- of projectbegeleiding
Visiecoaching
Mogelijk raamwerk versterken samenwerking
markeringsstreep

VERSTERKEN SAMENWERKING

Je organisatie is gegroeid tot op het punt dat je niet meer alleen aan het stuur staat. Jullie - directeuren, co-eigenaren of MT-leden - willen weten hoe jullie de samenwerking kunnen versterken en het beste gezamenlijk sturing kunnen geven. Dat is niet makkelijk, want jullie persoonlijkheden zijn niet gelijk. Ik begeleid jullie in het beantwoorden van de volgende vraag: welke rolverdeling en manier van samenwerken brengt jullie samen, jullie organisatie én jullie als individuen het meest. ​Door interviews en sessies verkrijgen we: - Een goed besef van wat jullie als individuen nodig hebben.  - Inzicht in wat jullie samen nodig hebben om het maximale uit jullie samenwerking te halen.  - Beeld van wat de organisatie nodig heeft én wat de medewerkers nodig hebben (en nee, dit is niet altijd hetzelfde).

Versterken samenwerking
sfeerfoto
"Met Esther werd ik me weer bewust hoe belangrijk het is om eerst te werken aan de basis en samen kleine stappen te zetten."

Marjan Dol

Directeur Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN)

Evalueren
markering

EVALUEREN

Door evalueren krijg je inzicht in wat er speelt in je organisatie. Wat zit vast? Wat zijn patronen? Waar zit energie en kracht? Met de lessen die je hieruit haalt kun je leren voor een volgende situatie en je samenwerking en organisatie verbeteren.

Evalueren kun je bijvoorbeeld inzetten na een incident, (interne) crisis, samenwerking of tijdens/na een project. Een evaluatie is altijd maatwerk. Ik heb inmiddels meer dan tien jaar ervaring in het evalueren van incidenten binnen de fysieke veiligheid en crisisbeheersing én diverse projecten. Ik denk graag mee over een evaluatie die past bij jullie behoefte. 

Meer weten over mijn manier van evalueren? Klik hier.

begeleiding evaluatiesessie
Foto van Esther van Dijk

IETS ANDERS?

markering

Passen de genoemde diensten niet bij jouw behoeften, maar spreken mijn visie en werkwijze je aan? Neem dan vooral contact op!

 

Ook wanneer je op zoek bent naar: 

  • Het begeleiden van teamdagen of het geven van workshops.

  • Individuele coaching van directeuren, leidinggevenden en/of professionals

  • Tijdelijk extra denk- en doekracht (interim).

Anders

MEER WETEN OVER DE WERKWIJZE DIE IK BINNEN AL MIJN DIENSTEN HANTEER?

bottom of page